Januarsko predavanje DPKS!

Vabimo vas na januarsko predavanje DPKS. Tokratno predavanje Marka Zupančiča ima naslov: “Kanarski otoki – Otoki večne pomladi”.

Predavanje in sestanek kaktusarjev bo v PETEK, 19. januarja 2018 ob 17.30 uri v slaščičarni pri Žabarju, Viška cesta 50, na Viču v Ljubljani. ( http://www.prizabarju.si/slo/kje/kje.htm ).

Povzetek predavanja:

Ko pri nas primanjkuje sončne svetlobe, so Kanarski otoki prava destinacija za sproščujoči oddih. Njihova zemljepisna lega jim zagotavlja sončno klimo preko celega leta. Povprečna dnevna temperatura pozimi je 20 – 22 °C, poleti pa 26 – 28 °C.

Zato sem v začetku decembra s prijatelji obiskal Tenerife in La Gomero, to sta dva od skupno sedmih Kanarskih otokov, ki vam jih bom v sliki in besedi predstavil na tokratnem predavanju. Najbolj turističnim delom se bomo v veliki meri izognili, namesto tega se bomo raje podali na strme pečine, ki jih brazdajo slikoviti kanjoni in krasijo vasice iz nekega drugega časa, povzpeli se bomo do visokoraslega ognjenika El Teide s spektakularno puščavsko krajino, se izgubili v skrivnostnem gozdu, kjer se kotijo megle in visijo mahovi, se spustili do črnih plaž, kjer se prevračajo postavni valovi in se potopili v zmerno topel Atlantik, ki nam bo razkril pestro barvitost morskega življa. Nekje vmes bomo izbrskali skinka, se priklonili tisočletnemu zmajevcu, uzrli jato divjih kanarčkov in še kaj se bo našlo.

Pripravil: Marko Zupančič


[print_gllr id=3150 display=short]